genealogi.casterud.com

Utredningar

Personer

Regementskvartermästaren Francis Drummond (-1656)

Francis Drummond var troligtvis av skotskt ursprung och bland annat fänrik vid generalmajor David Drummonds värvade regemente på 1630-talet. Detta är ett försök att kartlägga hans familjeförhållanden och militära karriär.

Kyrkoherden Georgius Andreae Embring (-1697)

Georgius Embring var rektor i Skänninge och sedan kyrkoherde i Furingstad i slutet av 1600-talet. Detta är ett försök att kartlägga hans familjeförhållande och tidigare okända ursprung.

Auditören Petter Örbin (-1727)

Petter Örbin var regementsskrivare och auditör vid bland annat Svenska Adelsfanan. Detta är ett försök att kartlägga hans familjeförhållanden och militära karriär.

Klockaren Kristian Larsson (1671-1734)

Kristian Larsson var klockare i Flistad i Östergötland. Detta är ett försök att kartlägga hans familjeförhållanden och eventuella koppling till prästfamiljer i Ljungs församling.

Evald Erikssons amerikaresa (1903-1919)

Mormors far Evald Eriksson var under en längre tid bosatt i Nordamerika. Detta är ett försök att kartlägga hans tid där.

Släkter

Släkten Slorf (Schlorf) från Närke

En utredning av de tidigaste generationerna efter krögaren Henrik Slorf i Kumla.

Borgarsläkten Engman från Uppsala

Min mor härstammar på fädernet från skomakaren Karl Engman i Uppsala. Detta är ett försök att kartlägga hans ättlingar samt närmaste familjeförhållanden.